POLITIKA ZASEBNOSTI

Kaj so piškotki (cookies)?

Ta spletna stran uporablja piškotke – majhne datoteke, sestavljene iz črk in številk, ki jih Portal shrani v naprave Uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta oziroma Portala. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo aktualno in primerno vsebino spletnih strani in so zato priročni za usklajevanje z interesi in preferencami posameznega spletnega Uporabnika.

Namen piškotkov je prepoznavanje posameznih naprav, ki so jih Uporabniki uporabili pri dostopu in s tem spremljati aktivnosti med brskanjem po Portalu. Piškotki se v napravi Uporabnika lahko shranijo le za čas uporabe Portala in se po zaprtju le-tega z naprave Uporabnika izbrišejo, nekateri piškotki pa v napravi ostanejo določen čas, ne glede na samo uporabo Portala. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom spletnega brskalnika, ki ga Uporabnik uporablja. Uporabnik lahko z nastavitvami v brskalniku uporabo piškotkov omeji ali onemogoči.

Nekateri izmed piškotkov so nujni za delovanje Portala, večina piškotkov pa je pomembna za zagotavljanje Uporabniku naklonjenih spletnih storitev. Z njihovo pomočjo si Portal zapomni posameznikove interese in preference, s tem pa Portal omogoči Uporabniku bolj enostavno, učinkovito, hitrejše in prijaznejše brskanje ter uporabo Portala.

V kolikor Uporabnik onemogoči delovanje določenih piškotkov ali celo izklopi njihovo delovanje ob nastavitvah brskalnika, Portal morda ne bo delovalo pravilno, prav tako se zaradi tega lahko izgubijo shranjene osebne nastavitve, prijave in drugo.

Piškotki, ki jih uporabljamo na spletni strani abchub.si

Portal uporablja naslednje piškotke:

Analitični piškotki: z njihovo uporabo se spremljajo obiski na Portalu in zbirajo podatki o njegovi uporabi oziroma statistiki. Na podlagi teh podatkov se ugotavlja in izboljšuje delovanje Portala. Za uporabo teh piškotkov je potrebna privolitev Uporabnika.

Družbena omrežja: za njihovo uporabo je potrebna privolitev Uporabnika, saj s tem dovoli Facebooku, Twitterju in ostalim družbenim omrežjem, da prikazujejo Uporabniku prilagojene vtičnike.

Natančneje, piškotki na Portalu so naslednji:

Google Analytics_gaVse strani.Statistika ogledov spletne strani2 leti
YouTubePREF, use_hitbox, VISITOR_INFO1_LIVE, YSCStrani, kjer so vdelani videoposnetki s portala YouTube.Navedeni piškotki se naložijo ob ogledu ali deljenju videoposnetka. Omogočajo zaznavanje uporabnikove razpoložljive pasovne širine, štetje ogledov in deljenje posnetka.1 dan do 5 let
AddThisbt, ckid, di, dt, __atuvc, psc, uid, uit, xtcVse strani, kjer je omogočeno deljenje vsebin na različnih družabnih omrežjih.Piškotki, ki uporabniku omogočajo deljenje vsebin prek elektronske pošte ali na različnih družabnih omrežjih (Facebook, Twitter,…). To niso piškotki, ki se naložijo ob odprtju naše strani. Če pri uporabniku obstajajo, ga naša stran le prebere in s tem ugotovi, ali je uporabnik trenutno prijavljen v izbrano omrežje.1 mesec do 2 leti

Strinjanje s piškotki

Z obkljukanjem piškotkov, se Uporabnik strinja z uporabo posameznih piškotkov, kot je opredeljeno v prejšnji točki. V kolikor Uporabnik ne izrazi strinjanja in nadaljujete z uporabo Portala, bodo delovali le piškotki, katerih uporaba ni pogojena s privolitvijo Uporabnika, piškotki za katere Uporabnik ni podal soglasja, pa se ne bodo naložili.

Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb »Sprejmem« .

Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

Firefox

Chrome

Internet Explorer

Opera

Safari